Lamput sisustuselementtinä

osta valaisimet osoitteesta

Oletko juuri muuttanut uuteen kotiin, ja haluaisit piristää sisutusta? Tai onko mielessäsi uuden lampun hankinta? Lamput voivat muuttaa sisustusta enemmän kuin ajatteletkaan, ja täten siis kannattaakin pohtia tarkasti millainen lamppu sopii juuri sinun kotiisi. artikkelissa Osta valaisimet osoitteesta nettilamppu.fi ja hyödynnä artikkelissa jakamiamme vinkkejä!

Minimalistinen

Minimalistisessa kodissa lamppu on erittäin tärkeä sisustuselementti. Minimalistinen asunto ei välttämättä kaipaa edes verhoja, sillä kaikki ylimääräinen pyritään karsimaan sisustuksesta. Täten siis päivällä valoa voi hyvin tuoda pelkästään luonnonvalo.

Tyypillisesti minimalistisessa sisustuksessa ei juurikaan ole ylimääräisiä sisustuselementtejä ja täten pelkkä lamppu voi tuoda jo kotiin paljon. Vaikka pelkän lampun hankkiminen ilman varjostinta voi alkuun kuulostaa hassulta idealta, on se nykypäivänä hyvin trendikäs ja minimalistiseen teemaan soveltuva elementti. Kannattaa kiinnittää huomiota, että valoa tulee asuntoon tarpeeksi. Koska tavoitteena on omistaa mahdollisimman vähän, voi minimalistiseen sisustustyyliin parasta olla panostaa laadukkaaseen kattolamppuun, eikä esimerkiksi montaa erilaista pientä lamppua tarvita luomaan ilmapiiriä.

Boheemi

Boheemi sisustus yhdistetään usein rentouteen, ja tyypillisiä sisustuselementtejä ovat bambu – sekä rottinkikalusteet. Monella tulee boheemista sisustustyylistä mieleen erilaiset ulkomaiden kohteet, esimerkiksi Bali. Boheemia sisustustyyliä noudattaen siis voi jopa kuvitella olevansa jossakin ulkomailla. Sävymaailma on neutraalien ja luonnon sävyjen paletti, joten tähän tyyliin kuuluu muutakin kuin valkoista ja mustaa. Esimerkiksi violettia, sinivihreää ja kuparia voi käyttää boheemiin sisustukseen tähdätessä.

Vaaleat tekstiilit, esimerkiksi koristetyynyt toimivat hyvin sisustuselementteinä ja näitä voikin olla runsaasti. Toisinaan myös heinät ja kasvit voivat tuoda lisäelementtiä tilaan – ja näitä hankkimalla saakin kotiinsa juurikin tätä ulkomailla olemisen tunnetta. Toisinaan tekstiileissä voi olla myös erilaisia kuoseja ja esimerkiksi itämaisia lyhtyjä ja unisieppareita voi hyödyntää sisustuselementtinä. Täten siis boheemiin tilaan voisi toimia lamppu, jonka varjostimessa on käytetty juuri rottinkia. Koska boheemi sisustustyyli on runsas, ei valaisimenkaan valinnassa kannata noudattaa minimalismia. Tunnelmavalaistus on tyypillistä, ja täten tilaan on tärkeää luoda pehmeä valaistus.

Moderni

Moderni sisustustyyli on hieman samankaltainen kuin minimalistinen, mutta usein tässä saattaa nähdä erilaisia materiaaleja – esimerkiksi puuta, nahkaa, metallia ja lasia. Vaikka siis moderni sisustustyyli menee yhteen moton ”vähemmän on enemmän” kanssa, on siinä eroavaisuuksia minimalistiseen sisustustyyliin. Väripalettina on usein mustaa, harmaata ja vaaleaa ja tavoitteena on luoda hillitty kokonaisuus. Avarat ja valoisat huoneet ovat tyypillisiä. Täten siis design-valaisin on paras vaihtoehto moderniin sisustukseen. Esimerkiksi suuri, mutta yksinkertainen kattovalaisin voi hyvin toimia modernissa sisustuksessa elementtinä. Valaisimen valinnassa on tärkeää kiinnittää sen tuoman valon määrään!

Skandinaavinen

Skandinaavisen sisustustyylin tyypillisiä piirteitä ovat selkeälinjaisuus ja ajattomuus. Skandityylissä hyödynnetään vaaleita värejä, ja tyylissä näkyy luonnonläheisyys – se onkin tärkeimpänä eroavaisuutena minimalistisen ja skandityylin välillä. Toisinaan mustaa tai harmaata voidaan käyttää elementtinä tuomaan kontrastia. Puulattia luo skandikotiin tunnelmaa ja lämpimän efektin. Vaikka luonnonvaloa pyritään hyödyntämään, ei pelkästään luonnonvalolla pärjätä suomen pimeissä talvi-illoissa.

Selkeät linjat toimivat myös valaisimissa – täten esimerkiksi metallinen valaisin voi sopia skandisisustukseeen. Skandinaavinen tyyli on myös hyvin tunnettu skandisuunnittelijoista, joten mikäli on valmis saamaan laadukkaan ja kestävän lampun, voi olla myös hyvä sijoitus hankkia designerlamppu täydentämään sisustusta. Koska skandinaaviseen sisustukseen voi usein lisätä pienen tipan väriä, voit jopa hyödyntää luovuuttasi ja hankkia värikkään lampun väripilkuksi sisustukseen. Skandinaaviseen sisustukseen voi toimia myös hyvin näyttävä metallinen lattiavalaisin. Lattiavalaisin toimiikin kätevästi esimerkiksi pimeinä talvi-iltoina lukuvalona.